Det är inte mitt val!

Många frågar varför jag väljer att testa alla olika sorters mjölkfria ersättningar till min son med mjölkallergi. Och varför jag inte ammar. Men jag kan inte amma. För några veckor sedan började det sina och grabben började tröttna på att försöka suga i sig allt. Han gick inte upp i vikt och jag har testat allt för att hjälpa honom få i sig mer och även öka min produktion. Men inget funkar och då måste jag ge honom ersättning så att han växer som han ska. Nu har han spytt upp allt han får i flaskan och har därför inte gått upp i vikt enligt hans kurva, därför måste jag testa alla olika sorter. 
 
Helst av allt skulle jag vilja amma och försöker fortfarande men han suger inte tillräckligt för att bli nöjd. Jag har försökt att förklara det för folk som säger att det bara är att fortsätta amma och försöka men men vad ska jag göra om bebis bara skriker och inte vill äta från mig. Då kan han ju egentligen svälta om jag inte har mat i tuttarna. Vill amma men kan inte. Så fråga inte varför jag väljer! Jag har inget val! 
 
Ibland är det mysigt med flaska, hade frusit om brösten 

Amma eller inte?

Jag ville amma fritt och ge bebis mat när han än ville och det funkade i ca två månader sen började det bli krångligt. Bebben blev sur för att han inte fick tillräckligt med mat under en övergångsperiod till att han ville ha mer. Tyvärr gjorde det mig väldigt deprimerad att inte ge honom allt så nu kan jag inte ge honom något alls. För att jag slutade producera mjölk då bebis sög ännu mindre på tutten. Nu försöker jag allt jag kan för att få igång det igen men min son blir alldeles för arg och hungrig innan han hinner äta och de få gånger han lyckas blir han inte mätt. Allt det gör mig riktigt ledsen och väldigt nedstämd. Känns inte som att jag är en bra mamma när jag inte kan ge mitt barn vad han vill ha och behöver. Hans ersättning är komplicerad och dyr då den måste vara mjölkfri. Vilket gör förberedelserna långa i jämförelse med om jag bara skulle ta fram ena bröstet till han. Vi har gjort som BVC sa och testat mjölkfritt märkte skillnad direkt. Inga utslag vid matning och heller inte lika skrikig liten pojk. Men vi får inte träffa en läkare förrän nästa fredag för att få ersättningen på recept. Vilket stressar upp mig mer och inte hjälper till med mjölkproduktionen alls. Det jag gör där är att han får suga så ofta han kan och vill när vi är hemma, jag pumpar så ofta det går och jag har tagit till mig alla husmors knep som finns. Men det blir nästan bara sämre. Tänker att jag försöker fram till sommaren och går det inte då så får han bara flaska. 
 
Tur att det finns söta flaskor så att det är lite posetivt med matningen.

Snabbtåget

Nu sitter jag och bebis på tåget. Bebben sover djupt och jag lyssnar på en bok. En bok med väldigt många inslag av erotik, förr lyssnade jag ofta på sånna böcker men har inte haft så mycket tid på sistone men rätt tråkigt att bara sitta still i flera timmar om sonen ändå sover. Hemma när han sover finns det en miljard annat att göra men på ett tåg kan jag inte göra något. Vi fick tyvärr platser så vi åker baklänges vilket gör mig väldigt åksjuk, ja detta gör mig smått illamående också faktiskt men är skönt att skriva när man ändå har lite tid över. 
 
Det har varit en hektisk vecka men förra helgen var rätt lugn så vår Stockholmsvistelse var inte bara skit. Lugn helg med syrran och mamma sen massa olika besök hos folk som vill bebisgosa sen kom helvetes påsken och nu tyst och lugnt på tåget(än så länge).
 
När vi kliver av möts vi upp av mannen som förhoppningsvis och troligtvis kan ge mig allt jag behöver och vill ha, rent sexuellt. Det pirrar i magen fast vi setts flera gånger nu. Han har överraskat mig varje gång med att väcka min lust mer och mer. Är väldigt nyfiken på hur han gör det denna gång. Förra gången gav han mig flera orgasmer med tunga och hand men denna gång kanske jag inte får komma. Är dessutom inte slätrakad som jag var sist och brukar vara. Eller brukade innan bebisen föddes då jag inte haft så lång tid på mig att duscha efter. Förutom igår men ska på efterkontroll hos min barnmorska i morgon känns det inte rätt att vara nyrakad då jag är ensamstående mamma till en tio veckors bebis. Därför lät jag bli att raka både benen och fiffin. 
 
Blir ändå en träff ikväll och jag hoppas att bebis kan vara lika duktig på att sova själv som nu. Tror dock inte det då han sov länge tidigare idag och sovit två timmar nu. Men vi får se. Under träffen vet jag inte riktigt om jag skulle vilja ha en tunga mellan benen då jag inte är bekväm med att inte vara rakad. Det känns inte så trevligt och kan nog inte vara så skönt att slicka när det är ganska långt hår men hellre buske än stubb om det inte är slätrakat skulle jag själv tycka. Blir små kåt när jag tänker på hur mycket snuskigt bus vi kan hinna om min lilla prins klarar av att sova i sitt babynest. 
 
Nu ska jag nog vara beredd på att bebis vaknar då jag hörde ett brak från hans lilla rumpa och jag tror inte att det är så skönt att sova med en kladdig blöja. Ca två timmar till Jönköping nu!
 
 

Respekt?!

Jag åkte till min familj för att få lite hjälp och avlastning. Då min bebis är väldigt skrikig och jag är ensam med honom. Dessutom är psykiskt sjuk och behöver då lite hjälp ibland för att inte må sämre. Men här har det bara blivit värre inte bara på grund av att min mjölkproduktion blivit sämre utan även för stressen jag utsätts för när jag är hos familjen. Jag har inte bara tagit hand om bebis utan väldigt mycket annat nu. 
 
Min familj verkar inte förstå att man inte kan lägga mer press på någon som redan är dålig och stressad. Nu skulle jag ta ett livsbeslut på bara någon timme. Sånt går inte. Jag började gråta när dom blev arga för att jag inte kan bestämma pang bom. Då blir jag kallad löjlig. Dom visar ingen respekt för min psykiska ohälsa heller ingen respekt mig och min son. 
 
Igår var vi jätte trötta och ville sova men då vi sover i bäddsoffa i vardagsrummet fick vi vänta över en timme från det att jag sa att vi behövde lägga oss. Visst bebis kunde ju sova i famnen under den tiden. Gör han ändå under nätterna men jag var så trött att jag hade kunnat tappa honom egentligen. Nu tappar man inte sitt barn bara så där men man kan ju vara snäll mot barn och barnbarn som har det tufft. 
 
Fast dom var inte så snälla i fredags heller. Då dracks det en del alkohol och dom blev högljudda och oförsiktiga runt min älskling. Här på landet bor vi flera stycken på en area mindre än min lägenhet i ett hus med pappers tunna väggar och ostabilt golv. Hela huset skakar när man går tungt eller snabbt. Jag bad om att få det lite tystare för att bebis var jätte rädd och kom inte till ro. Men fick vresiga svar tillbaka. 
 
Nu har jag stängt in mig och bebis i min lillasysters stuga på tomten. Vilket är ett litet sovrum bara, där hon får lung och ro i vanliga fall men idag får hon vara i "stora" stugan för jag kommer att må så dåligt om jag inte får vila eller gråta ut. Lillkillen ligger och snarkar brevid mig och jag försöker varva ner men hjärtat slår i 180 och det svider i ögonen. 
 
 

Burr.. påsk

Huha hu.. kallt och vitt här i Västmanlands skogar. Jag och liten är i mammas sommarstuga över påsk tillsammans med min familj. 
 
I natt skönk tempraturen regäljt och det började snöa, snön faller fortfarande. Jag och bebis var ute på en promenad i morse innan alla andra vaknade till. Nu sover han sött i vagnen och jag njuter av en kopp te medan det fortfarande är bara han och jag i lugnet. Snart vaknar mina syskon och hundarna då blir det ett herrans liv. Vilket hände nu...
 
Hundarna väckte lillprinsen så nu vill han ha mat, vilket är väldigt jobbigt då jag inte kan ge honom tillräckligt. Ibland snuttar han lite och kan bli tillräckligt lugn för att jag ska kunna göra en flaska ersättning men ibland total vägrar han bröstet och gallskriker. Min mjölkproduktion är väldigt dålig just nu och det har bebisen märkt. Det är en av anledningarna till att jag varit hos min mamma sen i fredags, för att få lite avkoppling och bra mat så att mjölken blir bättre. Men efter en veckas tid har inget hänt. Känner mig rätt värdelös som mamma.
 
BVC misstänker även mjölkallergi hos liten så nu är det mjölkfri kost för mig och svindyr mjölkfri ersättning när min mjölk inte räcker. 
 
Hade hoppats på många långa avkopplande promenader nu på landet men i snön var det inte jätteskoj att gå.

Gammal

Livet rullar sakta men säkert på nu. Liten växer som bara den och vill äta inprincip hela tiden om han inte äter så ska han ligga i mammas famn, punkt slut. Får han inte göra något av detta så får jag höra väldigt höga protester. Trots det har jag lyckat gå på gruppterapi och induvidell terapi. Jag har även träffat den man som kan ge mig vad jag behöver i sovrummet igen. Den här gången var vi hemma hos mig och kände lite på varandra. Finns dock ett litet problem där. Jag har nämligen träffat en annan man med, men som kan ge mig hela paketet inte bara det sexuella. Förra heögen var vi på långpromenad med våra söner sen åkte vi hem och åt lite god mat för att sedan se film när pojkarna somnat. Den här helgen kom han hit utan sin son, vi såg film spela spel, var på promenad och gjorde lite nytta på Babyproffsen och IKEA. Min lilla prins sov nästan hela natten mellan fredag och lördag i sitt babynest vilket gav oss vuxna tid för lite bus. Den mannen alltså, fy fan vad han kunde göra mig kåt. Men då jag inte fått grönt från min barnmorska för sex så blev det inte mycket mer än hångel. Eller jo lite oralt med. Han var galet bra så det vill jag vara med om igen. Sdenna kille delar intressen så som film och spel med mig, är bra i sängen(oralt iaf) och är bra med barn. Utöver det bland dom snällaste människor jag någonsin träffat. Så har ett val att göra mellan sex och kärlek. Det ger mig ångest att jag måste välja bort en av dom i framtiden.
 
Framtiden är alldeles för nära. Trodde inte för ett år sedan när jag satt med en cava i handen och en liten bakelse framför mig att jag nu skulle behöva flytta tårtan för att undvika bebiskräk på den. 24 år och småbarnförälder! Helt ofattbart.
 
Det tidigare skulle jag ha puplicerat i tisdag då denna morsa fyllde år. Efter det har det inte hänt så mycket jag har börjat ta promenader i en lite raskare takt än jg tidigare tagit mig fram i och tänker försöka med lite lätt träningg fast jag inte varit på efterkontrollen än. Men då bebis älskar att åka i vagnen kan jag nu i det fina vädret göra lite utomhus. Idag blev det en timmes promenad men sen när vagnen stannade protesterade lillen och då hann jag inte med något annat. I eftermiddag ska vi iväg och träffa en av mina vänner och få lite mat handlat till oss.
 
 
På gårdagens promenad fanns det massa vårtecken, bland annat denna söta lilla tussilago
 

RSS 2.0